SKRIVNOSTI DREVES - plesna predstava


Gozd se številnim ljudem zdi pravljičen kraj, saj predstavlja mir, tišino in neokrnjeno naravo. Pravljičen in skrivnosten.  In v gozdu se dogajajo čarobne stvari, našim očem skrite. Življenja drevesa so zelo burna, polna medsebojne podpore, polna skrivnostnih pogovorov, ki potekajo po razvejanem koreninskem sistemu pod zemljo. Drevesa imajo občutke, čustva in spomin. Izmenjujejo si sporočila, občutijo bolečino. Grčava, ukrivljena drevesa so za gozdarje manjvredna, za sprehajalca skozi gozd pa velikokrat lepa, saj plešejo skozi veje sosednjih dreves proti vrhu, proti svetlobi. Pa ne samo debla, veje in listi, zlasti zanimiv je koreninski sistem, razvejan, prepleten sistem, po katerem se drevesa sporazumevajo, si pomagajo, se obveščajo.

Kaj pa nas? Kako delujejo drevesa na človeka? Umirjajo, pomirijo, navdihujejo…zdravijo. Stik z njimi nas spreminja v dobro in to je čudovita novica v času, ko postaja vse bolj odtujeno, neprijazno človeku, njegovim resničnim željam in potrebam. En sam sprehod po gozdu nam odvzame tisto, kar nas obremenjuje in doda nekaj dobrega za nas.

Predstava je nastala kot sodelovanje koreografinj Nine Mavec Krenker, Polone Boruta, Lucije Boruta in Mateje Rožič, na odru pa bo zaplesalo 120 mladih plesalk in plesalcev različnih starosti.

 

Premiera predstave bo v Domu kulture Velenje, v četrtek, 31. januarja 2019 ob 18. uri.

 

Vstopnina: 5,00 Eur

Prodaja in rezervacija vstopnic: Festival Velenje – 03 898 25 90

 

Dodatne informacije:

Nina Mavec Krenker

Tel: 031 393 563

 

23.01.2019

Arhiv novic